måndag 16 april 2018

Kaskad


Den här bloggen har en regel som säger att jag inte skriver om samma pizzeria vid eventuella återbesök. Med andra ord trodde jag inte att mitt besök på KaskadGröna Lund drygt två år efter första besöket skulle resultera i ytterligare ett inlägg. Min Vesuvio hade dock noll likheter med den jag åt förra gången vilket är något som måste förtäljas. Brödet är av varianten färdigt och utkavlat (antagligen fryst). Konsistensen är som en följd av det under all kritik. Faktum är att jag inte kan komma på en enda pizzeria i Stockholm som har lika dåligt eller sämre bröd än Kaskad. Dessutom är det för lite ost. Stockholms sämsta pizza? Antagligen. Några fler återbesök blir nog inte av.


Lilla Allmänna gränd 9
Lunch: Ibland
Rättigheter: Ja



lördag 14 april 2018

Sultan Pizza & Kebab


Kungshallen är något av en Stockholmsinstitution. För 20 år sen kändes det där konceptet med ”food court” lite nytt och spännande (konceptet alltså, begreppet fanns ännu inte). Det var då. Faktum är att jag knappt satt min fot där på ungefär lika lång tid. Men jag råkade befinna mig i city och hade lovat äldsta Dottern att vi skulle äta på ”strang” (restaurang) så det blev Kungshallen. Hon tog ris och friterad kyckling medan jag slog till med en Vesuvio från Sultan.

Lokalen är fullständigt ocharmig men väldigt praktisk. Framförallt om sällskapet är sugen på olika ”kök” och dessutom är det riktigt barnvänligt. Vesuvion är fin, härligt flottig. Brödet är ok, inte mer, samma sak med skinkan. En habil pizza men inte något utöver det vanliga.


Kungsgatan 44
Lunch: Ja
Rättigheter: Ja